Arbeidsavklaringspenger

Etter ett års sykemelding går man over på arbeidsavklaringspenger fra NAV.  Beløpet utgjør 66 % av tidligere inntekt.

Når noen blir langvarig syk går man altså drastisk ned i inntekt.  Og mister ca. 1/3 del av inntekten.  Var det noen som trodde at de daglige og månedlige utgiftene plutselig er forsvunnet etter et års sykemelding?

Tvert imot.  Det har blitt mer kostbart å være kreftsyk.  Mat man før tålte nytter det ikke å få i seg lengre, og det må utprøves nye ting og kastes mye.  Senere i sykdomsfasen når hun har gått over på kun intravenøs næring blir dette dekket ut over egenandelen.

Når man har gått ned 25 kg i vekt og kroppsfettet er forsvunnet så må det fyres mye ekstra med tilsvarende økte strømutgifter.  Man kan ikke være syk og i tillegg sitte å fryse.  Av og til blir det aldri nok varme.

Vektreduksjonen gjør at det ikke er mulig å bruke alle klærne sine lengre.  Garderoben må skiftes fullstendig.  Dette samtidig som man går ned 1/3 i inntekt.  Det er ikke mulig å få budsjettet til gå opp.  Kanskje det finnes støtteordninger?  Men hvilken kreftsyk person har ork til å tenke på å finne frem i slikt, enn mindre å fylle ut alle nødvendige skjema?
Start
Les kommentarer eller gi en kommentar