Emesis

Emesis er et samleord for kvalme, brekninger og oppkast. 

Utover høsten 2010 har dette blitt et stadig økende problem.  I og med at tarmene har sluttet å fungere og stomiene er sperret må alt hun spiser komme opp igjen.  Dette medfører daglige runder med oppkast.  Det ble så mye at det ikke var mulig å håndtere det hjemme, og vi har måttet ha flere innleggelser på Kvinneklinikken hvor hun ligger i lengre perioder.

Hun må ha intravenøs væske og intravenøs næring.  Hun må ha syredempende intravenøst og hun må ha kvalmedempende medisiner intravenøst. 

Hun spiser fortsatt vanlig mat en stund utover høsten, om enn lite, men dessverre samler bare mat og drikke seg opp i magesekken.  Den tar imot og utvider seg mer og mer inntil den bestemmer seg for at nå må alt opp igjen samme vei det kom ned.  Dette går ikke i lengden og det må settes inn en PEG-port gjennom huden og direkte inn i magesekken.

Som tillegg til intravenøs behandling har et reseptfritt legemiddel som heter Gaviscon vist seg effektivt for å hindre spiserøret å bli for sårt av all oppkast.
Start
Les kommentarer eller gi en kommentar